Mezoterapi nedir?
Mezoterapinin cildin mezoderm (orta deri) diye adlandırılan tabakasına uygulanan bir tedavi yöntemidir. 1952 yılında Fransa da Dr. Pistor tarafından vasküler ve lenfatik bozuklukların tedavisinde kullanımı ile gündeme gelmiş ve saygınlaık kazanmıştır. Direkt olarak hedef dokuya etki etmesi ve ağızdan ya da diğer yollarla uygulanan tedaviler gibi tüm vücudu etkilememsi nedeniyle tercih edilir olmuştur.
Mezoterapi hangi durumlarda uygulanır?
Selülit, bölgesel zayıflama, vücut şekillendirme amacıyla problemli vücut bölgelerine, bazı saç dökülmelerinde saçlı deriye, anti-aging (gençleştirme) amacıyla yüz bölgesine uygulanır.
Hangi durumlarda uygulanmamalıdır?
Hamileler ve emzirenlerde, kalp yetmezliği, şeker hastalığı, böbrek hastalığı olanlarda, kanser hastalarında, antikoagülan tedavi altındaki hastalarda (aspirin ve kan sulandırıcı ilaçları alanlarda) uygulanamaz.
Mezoterapi nasıl bir uygulamadır?
Mezoterapi gerekli görülen ilaç karışımlarının belirli miktarda 1-2 cm aralıklarla problemli bölgeye enjekte edilmesi şeklinde bir uygulamadır. 4-6 veya 13 mm ‘lik çok ince iğneler kullanılmaktadır. Boyutları çok küçük ve normal iğnelerden ince de olsa vücuda giren iğneler nedeniyle az miktarda ağrı duyulabilir. Uygulamaların elle değil elektronik olara hızlı ve eşit ilaç vermeyi kolaylaştıran özel tabancalarla yapılması ağrıyı yok denecek kadar azaltmaktadır.
Mezoterapi kaç seans sürer?
Bu öncelikle hangi amaçla uygulandığına göre farklılıklar gösterdiği gibi kişilere ve problemlerin ciddiyetine göre değişir. Selülitte mezoterapi seansları 1-2 hafta aralıklarla 8-10 hafta süreyle önerilmektedir. Sonuçlar memnun edici olduğunda idame seanslar 15 gün ara ile 2 seans ve daha sonra ayda 1 önerilmektedir.