Mezoterapi cildin mezoderm (orta deri) diye adlandırılan tabakasına enjeksiyon şeklinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Cildin ihtiyacı olan ( leke, nem, gençleşme, saç dökülmesi vb..) ilaç karışımları 1-2 cm aralıklarla ince iğnelerle cilde enjekte edilerek yapılır. Amaç ihtiyacın istenilen bölgeye ve derinliğe gerektiği miktarda verilebilmesidir.
Ciltde yıpranma belirtileri başlamadan yapılmaya başlanan mezoterapi uygulamaları koruyucu etki yapar ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.
Yüz, boyun, dekolte ve ellere uygulanan mezoterapi uygulamaları mezolifting olarak da tanımlanmaktadır. İçeriğinde hyaluronik asit, vitamin (A, B, C, E ve K), mineral, peptid, antioksidan ve kendini ispatlamış antiaging yenileyici sıkılaştırıcı etken maddeler ( somon DNA, Dimetil amino etanol- DMAE, Koenzimler, nükleik asitler) içeren hazır karışımlar cilde enjekte edilmektedir.
Hamilelere ve emzirenlere, kalp yetmezliği, şeker hastalığı, böbrek, kanser hastalığı olanlara, uygulanması önerilmemektedir. Uygulamadan 1 hafta öncesine kadar kanamayı artırmaması için aspirin / kan sulandırıcı ilaçlar, E vitamini alınmamalıdır.
Tedavi bölgesinde geçici kızarıklık, kaşıntı, morarma, hafif ödem, alerjik reaksiyonlar, enfeksiyon oluşabilir.
Uygulamadan sonra 24 saat bölge yıkanmamalı, makyaj yapılmamalıdır. Uygulamadan sonra güneş kremi 3-4 saat arayla kızarıklık geçinceye kadar, leke tedavilerinde ise en az 6 ay dikkatle kullanılmalıdır.
Uygulama sonuçları ve seans sayıları kişinin cildine, yaşına bağlı olarak 1-4 hafta arayla yapılabilir. Etkilerinin devamlılığı için idame seansları gereklidir.
Yapılan işlemin yaşlanmayı tamamen durdurmayacağı, doğal süreci içinde problemlerin tekrarlayabileceği unutulmamalıdır.
Her zaman olduğu gibi cilde enjeksiyona uygun, belgeleri tam olan ürünlerle ve tecrübeli hekimler tarafından yapılmalıdır