12 yaş ve üzeri herkese ve tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir. Hamilelerde yeterli çalışma olmadığı için uygulama tartışmalıdır.Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Bronzlaşmış olmak lazer seansını ertelemeyi gerektirir.
Tüylerin uzun olması gerekli değildir fakat lazerden etkilenebilmesi için köklerin var olması şarttır. Bu nedenle yüzdeki tüyler 1-2 hafta, vücuttaki tüyler 3-4 hafta içinde ağda, cımbız veya iple alınmamış olmalıdır. Tüyler uzun ise gereksiz enerji kaybını önlemek için kısaltılır ve bölge lazer ışığı ile taranır. Kökleri etkilenen tüyler uzamaya devam eder ve 1-3 haftada deriden atılırlar.
Kaç seans uygulama gerekir ?
Kılların renklerinde, kalınlıklarında, derinliklerinde ve büyüme devrelerinde olan farklılıklardan dolayı seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişinin farklı bölgelerine göre değişir. Bu nedenle kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir. Ortalama olarak vücut için 3-8 seans yeterli iken, yüz için 8-10 seansda azalma sağlansa da kıllanma devam ettiği sürece lazere gereksinim de devam eder. Kıl rengi, kıl kalınlığı, deri rengi, uygun dozun tolere edilebilmesi, kıl derinliği, uygulama bölgesi ve kişinin hormonal yapısı seans sayısını ve başarı oranını etkiler.
Seans aralıkları ne kadardır?
Seans aralıkları bölgeye göre değişmektedir. Yüz bölgesinde ortalama 4-8 hafta, gövde kıllarında 8-12 hafta aralıklarla yapılması uygundur. Daha sık yapılmasının bir faydası yoktur hatta olgun fazdaki kılları yakalama olasılığını azaltarak olumsuz etkileyebilir. Seans sayıları arttıkça kıl olgunlaşması gecikeceği için seans aralıkları daha da uzatılabilir. Çalışmalar kalıcı kıl kaybı için en az 4-6 seans tam taramanın gerekliliğini göstermiştir. Kıllar bitmiş gibi bile görünse seans aralıkları uzatılarak bu seans sayılarının tamamlanması başarı oranını artıracaktır.
Tedavi sonrası iz kalır mı?
Tedavi sonrasında 5-10 dakika bazen 1-2 gün süren kızarıklık olabilir ancak bu durum geçicidir. Esmerlerde ışığın, cildin üst tabakasındaki melanin pigmentlerinden de emilmesinden dolayı, ciltte yanık ve sonrasında leke ya da iz kalma riski her zaman mevcuttur. Bu risk Nd-YAG ya da Diod lazerlerde yok denecek kadar azdır. Oluşan lekeler ortalama 1-6 ay içinde tamamen geçer. Lekelerin kendiliğinden geçmediği dirençli durumlarda peeling, mezoterapi, Erb-Yag lazerler kullanılabilir.